Ingrediënten
- 1/2 ui fijn gesnipperd
- 1 prei in halve ringen
- 1 nootje boter
- 1 geut witte wijn
- 1 geut pastis
- 200 g sluimererwten
- 110 g mini groene asperges
- 1/2 brocolli in roosjes
- 2 takken selder in fijne maantjes
- 250 ml alpro
- 1 steranijs
- 1/2 visbouillonblokje
- 300 g kabeljauwfilets
- pezo
- peterselie afwerking
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Voor de saus: Stoof de ui glazig in wat boter.
- Voeg de prei toe en gaar mee.
- Blus met de wijn en de pastis, laat de alcohol wat inkoken.
- Stoom ondertussen de broccoli, de sluimererwtjes, de asperges en de selder elk afzonderlijk beetgaar en spoel direct onder koud stromend water.
- Snij de groentjes in hapklare stukjes.
- Giet bij de saus nu ook de alpro room en 100 ml water, breng op smaak met het visbouillonblokjes en pezo.
- Werk af met nog wat peterselie. Lekker met pasta, puree of gekookte aardappeltjes
Notities
Overdaad aan groene groentjes, lekker en gezond.
Vervang de broccoli een keertje door romanesco.
Neem snijboontjes in plaats van sluimererwtjes.