Kabeljauw met kokkels en venkel in de oven
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kabeljauw met kokkels en venkel in de oven
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 300 g kabeljauw in stukken
  • 500 g kokkels
  • 150 g kerstomaatjes geel, rood, oranje
  • 5 schijfjes citroen
  • 1 hand peterselie fijn gehakt
  • 1 el venkelzaad verbrijzeld in de vijzel
  • olijfolie
  • 1 geut pastis
  • pezo
  • loof van de venkel om af te werken
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de kokkels verschillende keren in zout water om het zand te verwijderen.
  3. Snij de tomaatjes in twee.
  4. Leg de kabeljauw in een ovenschaal met de venkel en de tomaatjes. Verdeel de kokkels erover en kruid met de peterselie, pezo en het venkelzaad.
  5. Besprenkel met de pastis en de olie en zet nog eens goed onder elkaar.
  6. Steek er de citroenschijfjes tussen en schuif 20 minuten in de oven. Roer halfweg een keertje om.
  7. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Notities

Van deze gerechtjes word ik gewoonweg gelukkig.

Zo smaakvol en supersnel klaar!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne