Ingrediënten
- 300 g kabeljauw in stukken
- 500 g kokkels
- 150 g kerstomaatjes geel, rood, oranje
- 5 schijfjes citroen
- 1 hand peterselie fijn gehakt
- 1 el venkelzaad verbrijzeld in de vijzel
- olijfolie
- 1 geut pastis
- pezo
- loof van de venkel om af te werken
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spoel de kokkels verschillende keren in zout water om het zand te verwijderen.
- Snij de tomaatjes in twee.
- Leg de kabeljauw in een ovenschaal met de venkel en de tomaatjes. Verdeel de kokkels erover en kruid met de peterselie, pezo en het venkelzaad.
- Besprenkel met de pastis en de olie en zet nog eens goed onder elkaar.
- Steek er de citroenschijfjes tussen en schuif 20 minuten in de oven. Roer halfweg een keertje om.
- Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Notities
Van deze gerechtjes word ik gewoonweg gelukkig.
Zo smaakvol en supersnel klaar!