Kalkoenlapje met snijboontjes en mosterdsaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kalkoenlapje met snijboontjes en mosterdsaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 4 kalkoenlapjes
  • 1 ui fijn gesneden
  • 750 g snijbonen in schuine stukjes gesneden
  • 200 g spekblokjes
  • 200 ml cider
  • 200 ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 200 ml room of alpro
  • pezono
  • 2 el graantjes mosterd
  • 6 à 8 grote aardappelen bloemige
  • 1 noot boter
  • 1 geut melk
  • blanke roux
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en stamp ze fijn met wat boter en een geut melk. Breng op smaak met pezono.
  2. Stoom de snijbonen beetgaar.
  3. Bak het spek aan in een steelpannetje, voeg de ui toe en gaar mee. Doe er nu ook de snijbonen bij en kruid met pezo.
  4. Maak de saus: Doe de cider, het water en het bouillonblokje in een steelpannetje en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de mosterd toe. Kruid indien nodig bij met pezo. Dik de saus in met blanke roux.
  5. Kruid de kalkoenlapjes met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter.
  6. Dresseer de borden: leg op elk bord wat boontjes, twee quenelles puree en het kalkoenlapje met de mosterdsaus.
Notities

Je kan ook gevogeltefond gebruiken in plaats van een bouillonblokje.

Er gaat niks boven dagelijkse kost!

Hou je niet van alcohol in het eten laat dan de cider gewoon weg.

Een quenelle is een langwerpig balletje dat je maakt met behulp van twee soeplepels, bekijk filmpje op Youtube.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne