Kalkoenstoofvlees
Recept Afdrukken
Porties
2 - 3 personen
Porties
2 - 3 personen
Kalkoenstoofvlees
Recept Afdrukken
Porties
2 - 3 personen
Porties
2 - 3 personen
Ingrediënten
  • 500 g kalkoenblokjes
  • 1 noot boter
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 2 worteltjes geschild en in schijfjes gesneden
  • 2 takken selder geschild en in brunoise gesneden
  • 70 g tomatenpuree 1 klein blikje
  • 125 ml rode wijn 1/2 klein flesje
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • 1 takje rozemarijn
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid het vlees met pezo en schroei het dicht in een hete pan met boter. Schep het vlees in de slowcooker
  2. Bak in dezelfde pan de ui en de look aan, voeg ook de wortelschijfjes en de selder toe.
  3. Voeg het tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
  4. Blus met de rode wijn, laat 2 minuten inkoken. Kruid met pezo, het takje rozemarijn en het kippenbouillonblokje. Giet alles bij het vlees.
  5. Voeg ook nog een halve liter water toe.
  6. Nu laat je de slowcooker zijn werk doen. Dit zal ongeveer 3 uur opstaan, op middelhoge stand.
  7. Dik indien nodig in met bruine roux.
Notities

Je kan het natuurlijk ook gewoon op je kookfornuis klaarmaken, hou er rekening mee dat het wel vlugger zal klaar zijn.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne