Ingrediënten
- 2 kipfilets in blokjes
- olijfolie
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 zoete puntpaprika in reepjes gesneden
- 1 gele paprika in reepjes gesneden
- 200 ml kokosmelk
- 50 ml sojaroom
- 100 ml water
- 1/3 kippenbouillonblokje
- pezo
- 2 koffielepels madrascurry
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 2 à 3 wortels met de dunschiller in tagliatelle gesneden
- 1 appel geschild en in blokjes gesneden
- 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- blanke roux
Porties: personen
Instructies
- Bak de kippenblokjes kort aan in een pan met olijfolie, kruid met paprika poeder en pezo.
- Voeg de paprika reepjes en het wit gedeelte van de lente-uitjes. Giet de kokosmelk, de room en het water erbij. Kruid met de kurkuma, het bouillonblokje en de curry. Laat 10 minuten sudderen.
- Voeg na 10 minuten de worteltagliatelle en de appelblokjes toe. Laat nog 5 minuten sudderen. Proef en kruid bij indien nodig.
- Dik de saus een beetje in indien gewenst met blanke roux.
- Serveer in kommetjes en werk af met het groen van de lente-uitjes.
Notities
Lekker met rijst.
Zeer lekker en gemakkelijk receptje.