Ingrediënten
- 1 biokip
- 2 rode uien in halve ringen gesneden
- 4 grote aardappelen in vier gesneden
- 2 jonagold appels zonder klokhuis in vier gesneden
- 12 blaadjes salie
- kerriekruiden
- garam masala
- 100 g boter
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Kruid de kip langs alle kanten met de kerriekruiden en garam masala. Leg ze in een ovenschaal.
- Leg rondom de kip de aardappelen, de ui en de appelpartjes.
- Plaats de kip een uur in de oven. Controleer of de kip gaar is. Zo niet, verhoog dan de temperatuur naar 180 graden en zet nog 10 minuten extra in de oven.
- Versnijd de kip en verdeel over de borden.
Notities
Wanneer je niet gewoon bent om een kip te versnijden: neem dan kippenboutjes of billetjes. Kook de aardappelen dan 10 minuutjes voor, want de billetjes moeten minder lang in de oven!
Neem ook een kip van goede kwaliteit, zodat je sappig vlees hebt en geen uitgedroogde kip!