Kip met citroensaus en Parmezaan patatjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kip met citroensaus en Parmezaan patatjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g kippenhaasje
  • 1/2 bio citroen in schijfjes
  • 2 zoete puntpaprika's in reepjes gesneden
  • 200 ml sojaroom
  • 1 el kappertjes
  • 300 g krieltjes gehalveerd of in vier gesneden
  • 35 g parmezaan geraspt
  • 1 handje peterselie fijn gehakt
  • olijfolie
  • pezono
  • blanke roux
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de krieltjes in een kom en roer er een el olijfolie door. Kruid ze met pezo. Doe ze op een bakplaat of in de airfryer, leg er bakpapier onder! Bak ze ongeveer 15 minuten op 180 graden. Oven voorverwarmen, airfryer moet je niet voorverwarmen. Bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en bak nogmaals 10 minuten of tot ze gaar zijn.
  2. Kruid de kip met pezo en bak aan in een pan met olijfolie. Voeg de citroenschijfjes toe en laat mee aanbakken. Doe de paprika erbij en laat mee aanstoven.
  3. Voeg de sojaroom toe. Breng op smaak met pezono en de kappertjes. Dik de saus eventueel wat in met blanke roux.
  4. Serveer de kip met de saus en de Parmezaan aardappeltjes. Werk af met de peterselie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne