Ingrediënten
- 300 g kippenblokjes
- 250 g kerstomaatjes
- 1 avocado
- 1 limoen
- 1 handvol jonge spinazie
- geroosterde sesamzaadjes
- 1 rode ui
- 1 1/2 eetlepel tex mex kruiden
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 1 handje koriander
- 300 ml melk
- 1/2 blokje groentenbouillon
- 1 klontje boter
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Halveer de tomaatjes.
- Was de spinazie.
- Snij de avocado in blokjes en besprenkel met wat limoensap.
- Snipper de rode ui fijn.
- Meng de kippenblokjes met de ui,1 eetlepel tex mex kruiden, wat limoensap en wat olijfolie, meng goed. Bak de kip krokant in een pan met wat olijfolie.
- Maak ondertussen de dressing: 4 eetlepels yoghurt met 1/2 eetlepel tex mex kruiden een handje gehakte koriander, wat limoen en afkruiden met pezo.
- Breng nu 300 ml melk aan de kook met 1/2 groentebouillonblokje. Zodra de melk kookt voeg je de polenta toe en blijf je roeren tot het 1 massa wordt. Voeg op het laatste nog een klontje boter toe.
- Bord dresseren: leg de kip, de mango, de tomaatjes en de polenta op het bord en werk af met wat spinazieblaadjes, sesamzaadjes en de dressing.
Notities
Polenta is ook weer iets waar je moet van houden, maar je kan dit natuurlijk net zo goed maken met puree, frietjes of waar je ook al zin in hebt.