Kippenhaas brochette met groene groenten en mango-saus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kippenhaas brochette met groene groenten en mango-saus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Brochettes
  • 300 g kippenhaasje in blokjes gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 grote el peterselie fijn gehakt
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1/2 el gerookt paprikapoeder
  • 1 geut olijfolie
  • pezo
Groene groenten
  • 400 g princessenboontjes zuiver gemaakt
  • 1/2 broccoli in kleine roosjes
Mango-saus
  • 1/2 rijpe mango in stukjes
  • 1/4 appel, jonagold geschild en in stukjes
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 snuif kurkuma
Porties: personen
Instructies
  1. Maak eerst de marinade: Meng hiervoor alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar. Meng goed, voeg de kippenblokjes toe en roer weer goed om. Laat een half uurtje marineren uit de koelkast, roer af en toe om.
  2. Stoom de broccoli beetgaar en spoel onder koud stromend water. Kook de boontjes in gezouten water met bicarbonaat, beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  3. Maak de mango-saus: Mix de mango, de appel en het kokosmelk met de staafmixer of nutribullet. Breng op smaak met pezo en kurkuma.
  4. Maak 4 brochettes van de kippenblokjes en bak ze mooi bruin in een pan met olijfolie of boter.
  5. Bak de groene groenten aan in een pan of wok met een geut olijfolie en kruid met pezo.
  6. Doe een streepje mango-saus op het bord, leg daarop twee brochettes en als laatste de groene groenten.
Notities

Super lekker en extra sappig en mals vlees. De zoete toets van het sausje past perfect bij de kip.

Je kan er eventueel nog wat krieltjes bij serveren.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne