Knolseldersoep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Knolseldersoep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1/2 knolselder in blokjes
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look fijn gesneden
  • 1 rood pepertje fijn gesneden
  • 1 prei in halve ringen
  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • pezo
  • cayennepeper naar smaak
  • 1 geut melk
  • boter
  • 100 g sluimererwtjes in de lengte in reepjes gesneden
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui aan in wat boter. Voeg de look en het pepertje toe. Laat eventjes stoven.
  2. Doe er nu de knolselder, prei en tomatenpuree bij. Laat weer eventjes mee stoven.
  3. Bevochtig nu met het water en de bouillonblokjes. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  4. Mix de soep en kruid af met pezo en cayennepeper naar smaak. Voeg nog een geut melk toe voor een romige smaak.
  5. Kook de sluimererwtjes kort in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud stomend water.
  6. Serveer de soep in kommetjes en werk af met wat sluimererwtjes.
Notities

Pas op met de cayennepeper! Wanneer de soep doorkookt word deze nog pikanter, dus let er een beetje mee op.

Melk zwakt pikante smaken wat af!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne