Ingrediënten
- 1 konijn
- 2 uien fijn gesneden
- 4 takken selder in boogjes gesneden
- boter
- pezo
- 500 ml rode wijn, merlot klein flesje van Aldi
- 400 ml gevogelte fond
- 100 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 150 g gedroogde abrikozen gehalveerd
- 250 g champignons zuiver gemaakt en in 4 gesneden
- 1 el suiker
- bruine roux
Porties: personen
Instructies
- Kruid de stukken konijn met pezo en bak ze in een pan met boter mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een grote kookpot.
- Voeg er de selder en de ui aan toe. Giet er de rode wijn en de fond bij. Ook het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook, draai dan het vuur zachter en laat ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen. Of tot het konijn gaar is.
- Bak ondertussen de champignons in een pan met boter mooi bruin. Kruid met pezo. Voeg ze na 1 uur bij het konijn.
- Als het konijn gaar is, haal je het uit de pot en voeg je de abrikozen en de suiker toe. Dik de saus in met bruine roux en laat de saus nog eens goed doorkoken. Proef en kruid indien nodig nog wat bij met pezo.
Notities
Lekker met kroketjes of puree.
Dit stoofpotje is een echte aanrader op koude winterse dagen.
Konijn moet niet altijd met bier klaargemaakt worden, ook met wijn is konijn zeer smaakvol.