Konijn met worteltjes en olijven
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Konijn met worteltjes en olijven
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 konijnenbillen
  • 250 g worteltjes in lucifers gesneden
  • 2 takken selder in elleboogjes gesneden
  • 2 tomaten gepeld, zaden verwijderd en in blokjes gesneden
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 koffielepel witte wijnazijn
  • 1 koffielepel rietsuiker
  • pezo
  • olijfolie of boter
  • blanke roux
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid het konijn met pezo en bak het aan in een pan met boter of olijfolie.
  2. Blus met witte wijn.
  3. Voeg de worteltjes en de selder toe, laat onder deksel garen op een zacht vuurtje tot het konijn zacht is.
  4. Doe de olijven en de kappertjes erbij, laat nog 5 minuten verder stoven.
  5. Voeg de azijn en de suiker toe.
  6. Proef en kruid indien nodig bij met pezo.
  7. Bind de saus een beetje met blanke roux.
Notities

Konijn op een andere manier klaargemaakt en ook zeker lekker.

Je kan er kroketjes, puree of krieltjes bij serveren.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne