Ingrediënten
- 2 konijnenbillen
- 250 g worteltjes in lucifers gesneden
- 2 takken selder in elleboogjes gesneden
- 2 tomaten gepeld, zaden verwijderd en in blokjes gesneden
- 50 g zwarte olijven
- 1 el kappertjes
- 100 ml droge witte wijn
- 1 koffielepel witte wijnazijn
- 1 koffielepel rietsuiker
- pezo
- olijfolie of boter
- blanke roux
Porties: personen
Instructies
- Kruid het konijn met pezo en bak het aan in een pan met boter of olijfolie.
- Blus met witte wijn.
- Voeg de worteltjes en de selder toe, laat onder deksel garen op een zacht vuurtje tot het konijn zacht is.
- Doe de olijven en de kappertjes erbij, laat nog 5 minuten verder stoven.
- Voeg de azijn en de suiker toe.
- Proef en kruid indien nodig bij met pezo.
- Bind de saus een beetje met blanke roux.
Notities
Konijn op een andere manier klaargemaakt en ook zeker lekker.
Je kan er kroketjes, puree of krieltjes bij serveren.