Ingrediënten
- 4 konijnenbilletjes park konijn
- pezo
- boter
- 1 teentje look
- 70 g tomatenpuree
- 1 klein glaasje sherry borrelglaasje
- 600 ml gevogelte fond
- 2 uien
- 4 takjes selder
- 6 wortels
- 1 venkel
- 2 handjes zwarte olijven
- 2 blaadjes laurier
- paar takjes tijm
- paar takjes rozemarijn
- 1 tasje groene linzen
- kroketjes
Porties: personen
Instructies
- Kruid de konijnen billetjes met pezo en kleur ze aan in een pan met boter.
- Doe de billetjes nu in een grote pot.
- Voeg er het geperst teentje look bij. Ook de tomatenpuree, sherry en de gevogelte fond.
- Doe er de grof gesneden ui, selder, wortel en venkel bij.
- Breng op smaak met tijm, rozemarijn, laurier en pezo.
- Laat het 20 minuten sudderen. Voeg de linzen toe en laat weer 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de olijfjes toe en laat nog eens 10 minuten sudderen.
- Dik de saus eventueel wat in met bruine roux.
- Bak de kroketjes in de frietketel.
Notities
Kan natuurlijk ook met gewone konijnenbillen.
Was zo lekker dat we de foto hebben genomen toen bijna alles op was...