Konijn op z'n Spaans
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Konijn op z'n Spaans
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 4 konijnenbilletjes park konijn
  • pezo
  • boter
  • 1 teentje look
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 klein glaasje sherry borrelglaasje
  • 600 ml gevogelte fond
  • 2 uien
  • 4 takjes selder
  • 6 wortels
  • 1 venkel
  • 2 handjes zwarte olijven
  • 2 blaadjes laurier
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • 1 tasje groene linzen
  • kroketjes
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de konijnen billetjes met pezo en kleur ze aan in een pan met boter.
  2. Doe de billetjes nu in een grote pot.
  3. Voeg er het geperst teentje look bij. Ook de tomatenpuree, sherry en de gevogelte fond.
  4. Doe er de grof gesneden ui, selder, wortel en venkel bij.
  5. Breng op smaak met tijm, rozemarijn, laurier en pezo.
  6. Laat het 20 minuten sudderen. Voeg de linzen toe en laat weer 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de olijfjes toe en laat nog eens 10 minuten sudderen.
  7. Dik de saus eventueel wat in met bruine roux.
  8. Bak de kroketjes in de frietketel.
Notities

Kan natuurlijk ook met gewone konijnenbillen.

Was zo lekker dat we de foto hebben genomen toen bijna alles op was...

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne