Koud tomatensoepje met garnaaltjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Koud tomatensoepje met garnaaltjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 20 tal kerstomaatjes die aan een takje hangen
  • 50 g grijze garnalen
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 limoen het sap
  • pezo
  • olijfolie
  • enkele blaadjes Verse kruiden om af te werken
Porties: personen
Instructies
  1. Pers de honingtomaatjes uit in een sapcentrifuge en vang het vocht op. Kruid met pezo, rode en witte wijnazijn en het sap van de limoen. Hou er een drietal apart voor de afwerking.
  2. Schuim het sap op met de mixer en verdeel over twee kommetjes.
  3. Werk af met wat garnaaltje, een beetje groen, een paar gehalveerde tomaatjes en een geutjes olijfolie.
Notities

Zomers en fris soepje en het oogt ook mooi.

Kan ook als amuse in kleinere porties.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne