Koude pasta met tonijn
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Koude pasta met tonijn
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 200 g spirelli of andere pasta
  • 3 eitjes hard gekookt en afgekoeld
  • beetje citroensap
  • 1 hand bieslook extra voor de afwerking
  • 1 sjalotje
  • 1 doosje tonijn op eigen nat uitgelekt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat verder afkoelen.
  2. Pel de eitjes en plet ze met een vork. Voeg ze bij de pasta.
  3. Snipper de bieslook en het sjalotje fijn en voeg bij de pasta.
  4. Haal de tonijn wat uit elkaar met een vork en meng onder de pasta.
  5. Maak de saus: meng de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en het citroensap. Kruid met pezo en meng goed onder elkaar.
  6. Meng de saus onder de pasta, proef en kruid eventueel nog wat bij met pezo.
  7. Zet alles liefst nog een uurtje in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen vermengen en alles goed koud is. Zo trekt de saus ook nog wat in de pasta!
Notities

Frisse zomerse koude pasta, lekker als lunch, bij brunch, op een buffet of bij de BBQ.

Je kan er nog wat extra groentjes aan toevoegen zoals tomaatjes, paprikablokjes of mais enz

Zo heb je elke keer weer een salade met andere kleuren.

Of verdeel de kom in twee porties: 1 met extra groentjes en 1 zonder de extra groentjes.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne