Ingrediënten
krabballetjes
- 180 g vers krabvlees krabbenpoten
- 1 el mayonaise
- 2 lente-uitjes fijn gesnipperd
- 1 el peterselie fijn gehakt
- 1 eigeel plus 1 el water
- bloem
- panko
saus
- 2 el mayonaise
- 3 el zoete chilisaus
- 1 beetje limoensap
Porties: stuks
Instructies
- Haal het vlees uit de krabbenpoten.
- Meng het vlees van de krab met de mayonaise, lente-ui en de peterselie, kruid met pezo en laat wat opstijven in de diepvries. zo kan je straks makkelijk balletjes vormen.
- Zet het losgeklopt eigeel met 1 el water, de bloem en de panko klaar om te paneren.
- Maak nu mooie balletjes van het krabvlees en paneer ze eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste in de panko. Leg ze op een bordje in de frigo tot verder gebruik.
- Maak de saus: Meng de mayonaise en de zoete chilisaus onder elkaar en werk af met een beetje limoensap.
- Bak de balletjes in een hete pan met olie en boter of in de friteuse.
Notities
Wanneer je ze in de friteuse bakt, moet je genoeg beweging houden met je mandje anders plakken ze vast aan de onderkant van het mandje.
Beetje plakkerig knoeiwerk om ze te maken, maar wel zeer lekker