Kreeft met kruidenboter op de BBQ
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kreeft met kruidenboter op de BBQ
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 kreeft voorgekookt
  • 2 el boter
  • 1 handje bieslook fijn gehakt
  • 1 handje koriander fijn gehakt
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 beetje paneermeel
  • pezo
  • lookpeder
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de BBQ voor op 230 graden.
  2. Breek de scharen van de kreeft af en hak ze eventjes in zodat je het vlees er makkelijk uitkrijgt na het grillen.
  3. Snij de kreeft overlangs in twee. Leg de kreeft en de scharen in een aluminium bakje. Besmeer de twee kreefthelften royaal met de kruidenboter.
  4. Meng de boter, de fijn gehakte kruiden, het sjalotje en het paneermeel onder elkaar. Kruid met pezo en lookpoeder.
  5. Besmeer de twee kreefthelften royaal met de kruidenboter.
  6. Zet ze op de BBQ en sluit het deksel. Klaar in 6 minuten.
  7. Lekker met een stukje brood.
Notities

Je kan de kreeft natuurlijk ook in de oven bereiden.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne