Kreeftenbisque met zeevruchten
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kreeftenbisque met zeevruchten
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 ml kreeftenbisque kant en klaar
  • 150 ml kreeftenfond
  • 8 scampi's zuiver gemaakt
  • 2 langoustines zuiver gemaakt
  • 500 g mosselen zuiver gemaakt en voorgekookt
  • 300 g schelpjes vb kokkels zuivergemaakt en voorgekookt
  • 1 geut room
  • lookpoeder
  • 1 noot boter
  • pezo
  • 1 hand peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Bak de langoustines kort in een pan met boter en kruid ze een beetje met pezo. Haal uit de pan.
  2. Bak de scampi's kort in aan in wat boter en kruid ze met lookpoeder. Haal ze uit de pan.
  3. Giet de kreeftenbisque in een ruime kookpot en verwarm, voeg de fond en de room toe.
  4. Haal de mosselen uit de schelp, houd enkele mosselen apart als afwerking.
  5. Proef de soep en kruid bij indien nodig, te sterk dan voeg je wat water of nog wat room toe.
  6. Doe nu alle zeevruchten in de soep zodat alles weer kan doorwarmen.
  7. Schep de soep in twee diepe borden en werk af met de zeevruchten en wat peterselie.
Notities

Serveer er een stukje geroosterd stokbrood bij dat je met een teentje look insmeert.

Deze soep is een maaltijdsoep!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne