Langoustines met quinoa en tomaatjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Langoustines met quinoa en tomaatjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
gekonfijte tomaatjes
  • 20 kerstomaatjes
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blad laurier
  • 1 teentje look gepeld en geplet
  • pezo
  • 1/2 koffielepel suiker
quinoa
  • 2 el pijnboompitjes
  • 100 gram quinoa
  • 1 el rozijntjes
  • Komijn
  • pezo
  • olijfolie
sausje
  • 2 el mayonaise
  • sesamolie
  • limoensap
  • rijstazijn
  • 1 à 2 el sesamzaadjes
  • peper
extra
  • 1/2 bol mozzarella of burrata
  • 8 tal kerstomaatjes
  • peterselie of basilicum afwerking
  • 4 langoustines ontdooid, zuiver gemaakt en droog gedept.
  • 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
gekonfijte tomaatjes
  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Maak met een mes een kruisje in de tomaatjes. Dompel de 20 kerstomaatjes enkele seconden in kokend water, haal ze eruit met een schepspaan en laat ze schrikken in ijswater. Haal de velletjes van de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de gekonfijte tomaatjes toe aan de tomaten en hussel ze door elkaar. Zet ze 15 à 20 minuten in de oven.
quinoa
  1. Kook de quinoa in 15 minuten gaar in gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
  2. Hak de rozijntjes fijn en meng ze onder de quinoa.
  3. Bak de pijnboompitjes in een droge pan mooi bruin en meng ze onder de quinoa.
  4. Kruid de quinoa met komijn en pezo. Roer er nog een geutje olijfolie onder.
sausje
  1. Bak de sesamzaadjes in een droge pan mooi bruin.
  2. Breng de mayonaise op smaak met alle ingrediënten voor het sausje. Proef regelmatig! Voeg op het laatste nog een beetje water toe zodat het sausje iets vloeibaarder wordt.
extra
  1. Snij de kerstomaatjes in verschillende vormen.
  2. Snij de mozzarella in blokjes .
  3. Kruid de langoustines aan 1 kant met pezo en bak ze zeer kort in een pan met boter.
bord dresseren
  1. Leg in een halve maan de quinoa met daarop de verschillende tomaatjes en de mozzarella, werk af met peterselie of basilicum. Leg er de mooi gebakken langoustines bij en serveer het sausje apart.
Notities

Gerechtje met redelijk wat werk en veel verschillende smaken. Je kan deze quinoa-salade ook serveren met tomaatjes en scampi's. Veel minder duur en zeker ook heel smaakvol.

Langoustines zijn zeer prijzig!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne