Ingrediënten
gekonfijte tomaatjes
- 20 kerstomaatjes
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 blad laurier
- 1 teentje look gepeld en geplet
- pezo
- 1/2 koffielepel suiker
quinoa
- 2 el pijnboompitjes
- 100 gram quinoa
- 1 el rozijntjes
- Komijn
- pezo
- olijfolie
sausje
- 2 el mayonaise
- sesamolie
- limoensap
- rijstazijn
- 1 à 2 el sesamzaadjes
- peper
extra
- 1/2 bol mozzarella of burrata
- 8 tal kerstomaatjes
- peterselie of basilicum afwerking
- 4 langoustines ontdooid, zuiver gemaakt en droog gedept.
- 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
gekonfijte tomaatjes
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Maak met een mes een kruisje in de tomaatjes. Dompel de 20 kerstomaatjes enkele seconden in kokend water, haal ze eruit met een schepspaan en laat ze schrikken in ijswater. Haal de velletjes van de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal.
- Voeg alle ingrediënten voor de gekonfijte tomaatjes toe aan de tomaten en hussel ze door elkaar. Zet ze 15 à 20 minuten in de oven.
quinoa
- Kook de quinoa in 15 minuten gaar in gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
- Hak de rozijntjes fijn en meng ze onder de quinoa.
- Bak de pijnboompitjes in een droge pan mooi bruin en meng ze onder de quinoa.
- Kruid de quinoa met komijn en pezo. Roer er nog een geutje olijfolie onder.
extra
- Snij de kerstomaatjes in verschillende vormen.
- Snij de mozzarella in blokjes .
- Kruid de langoustines aan 1 kant met pezo en bak ze zeer kort in een pan met boter.
bord dresseren
- Leg in een halve maan de quinoa met daarop de verschillende tomaatjes en de mozzarella, werk af met peterselie of basilicum. Leg er de mooi gebakken langoustines bij en serveer het sausje apart.
Notities
Gerechtje met redelijk wat werk en veel verschillende smaken. Je kan deze quinoa-salade ook serveren met tomaatjes en scampi's. Veel minder duur en zeker ook heel smaakvol.
Langoustines zijn zeer prijzig!