Lasagne met champignons en mascarpone
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Lasagne met champignons en mascarpone
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 250 g verse lasagne vellen
  • olijfolie
  • 400 g gemengd gehakt
  • 2 teentjes look fijn gesneden
  • 2 sjalotten fijn gesneden
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 3 wortels in blokjes
  • 3 takken selder in blokjes
  • 500 g champignons in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes met basilicum
  • 2 el oregano
  • pezo
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1 geut balsamico azijn
  • cayennepeper
  • 500 g mascarpone
  • 100 g vers geraspte parmezaan
  • 150 g gemalen kaas
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoof de ui, sjalot en de look aan in wat olijfolie.
  3. Voeg de wortels en de selder toe.
  4. Bak de champignons in een aparte pan aan in wat olijfolie op een redelijk hoog vuur en kruid ze met pezo. Doe ze bij de rest van de groentjes.
  5. Bak ondertussen in een droge pan het gehakt rul, kruid naar smaak met pezo. Voeg bij de groentjes.
  6. Doe nu de tomatenblokjes erbij en kruid met de oregano, pezo, het rundbouillonblokje, balsamicoazijn en cayennepeper. Laat zachtjes sudderen tot de groentjes beetgaar zijn.
  7. Roer de mascarpone glad met de parmezaan en kruid met pezo. Wanneer het geheel niet goed mengt, zet het mengsel dan eventjes in de microgolfoven. Zo mengt het zich goed en verdeelt het ook goed over de lasagne vellen.
  8. Bouw nu de lasagne: Neem een ovenschaal en begin met een laagje groentesaus, daarop de lasagne vellen, dan het mascarpone mengsel. Wissel zo af tot de ingrediënten op zijn, eindig met een laagje mascarpone mengsel en doe daarop nog wat gemalen kaas.
  9. Zet de lasagne 35 minuten in de oven.
Notities

Wanneer je de lasagne op voorhand maakt en uit de koelkast komt, hou er dan rekening mee dat hij iets langer in de oven moet staan, alles is dan ijskoud!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne