Ingrediënten
- 6 verse lasagne vellen
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1 el tomatenpuree
- 1 koffielepel harissa
- 400 g tomatenblokjes met basilicum
- italiaanse kruiden
- 1 courgette in dunne linten gesneden, mandoline
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
- verse basilicum
- 2 bollen mozzarella in plakjes gesneden
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
- Voeg de tomatenpuree en de harissa toe, laat even mee aanbakken. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met pezo en Italiaanse kruiden. Laat 15 minuten sudderen.
- Maak de lasagne: Neem twee vuurvaste schaaltjes. Eerst een bodempje saus, daarop de courgette, mozzarella en een lasagnevel, wissel af tot de ingrediënten op zijn. Bouw de lasagne zoals je zelf wil, zorg wel dat je eindigt met saus. Werk af met de Parmezaanse kaas.
- Zet 20 minuten in de oven, werk af met enkele blaadjes basilicum.
Notities
Snelle lasagne, maar ook zeer lekker.