Lasagne met rundsgehakt
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Lasagne met rundsgehakt
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
Rode saus
  • 2 rode uien fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 400 g gehakt
  • 2 rode paprika's in brunoise
  • 1 groene paprika in brunoise
  • 2 dikke wortels in brunoise
  • 1/2 courgette in brunoise
  • 1 prei wit in halve maantjes
  • 1 blik tomaten blokjes mutti - pizza
  • 1 hand verse basilicumblaadjes
  • 1 el gedroogde provencaalce kruiden
  • 1 el oregano
  • pezo
  • 1 koffielepel harissa
  • 1 vleesbouillonketeltje
  • olijfolie
Kaassaus
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 700 ml melk
  • 100 g gemalen kaas
  • pezono
  • pasta vellen
Porties: personen
Instructies
Rode saus
  1. Stoof de ui aan in wat olijfolie samen met de look.
  2. Voeg het gehakt toe en roer rul.
  3. Doe er nu alle fijngesneden groentjes bij en de tomatenblokjes.
  4. Kruid met oregano, provencaalce kruiden, pezo, harissa, basilicum en het bouillonketeltje. Laat het geheel pruttelen tot de groentjes beetgaar zijn.
Kaassaus
  1. Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer goed. De bloem moet drogen. Doe er nu geleidelijk aan de melk bij tot je een mooi gebonden saus hebt. Roer er van het vuur de kaas onder naar smaak en kruid met pezono.
Lasagne
  1. Neem een vuurvaste schotel en bouw de lasagne. Eerst een laag rode saus, dan lasagne vellen, daarop kaassaus en dan weer lasagne vellen. Wissel ze zo af en eindig met een laagje saus waarop je nog wat gemalen kaas overheen strooit.
  2. Zet de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Notities

Leg de lasagne vellen de 1 keer horizontaal de 2 de keer verticaal, zo zal je een stevigere lasagne krijgen.

Ik werk met lasagne vellen die je niet moet voorkoken of met verse lasagne vellen.

Deze lasagne heb ik in Entrecasteauxk gemaakt, daar is het gehakt een beetje anders dan hier. Dit keer had ik rundsburger van de Lidl genomen, dit wat uitstekend gehakt.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne