Lasagne met spinazie en gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Lasagne met spinazie en gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 400 g verse spinazie goed gewassen en gedroogd
  • 250 g ricotta
  • 100 ml room
  • 160 g gemalen kaas
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 g verse lasagne vellen
  • 100 ml melk
  • 2 tomaten in schijfjes
  • verse basilicum
  • pezono
  • 1 noot boter ovenschaal in te boteren
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Stoof in een grote diepe pan de ui en de look aan in olijfolie.
  3. Voeg er beetje bij beetje de spinazie bij. Wacht tot de spinazie is geslonken vooraleer je weer spinazie bijvoegt.
  4. Doe nu de room, de helft van de ricotta en 60g gemalen kaas bij de spinazie, breng op smaak met pezo.
  5. Smeer een ovenschotel in met wat boter en bouw hierin de lasagne. Begin met wat spinazie, daarop een lasagnevel, daarop de zalm, wissel zo verder af tot al de ingrediënten op zijn.
  6. Meng nu de overige helft van de ricotta met de melk, kruid met pezono en giet dit mengsel over de lasagne. Geen paniek: dit is zeer vloeibaar maar tijdens het bakken komt het allemaal goed.
  7. Leg nu de schijfjes tomaat op de lasagne en werk af met de rest van de gemalen kaas.
  8. Schuif de lasagne 40 minuten in de oven. Haal uit en werk af met enkele plukjes basilicum.
Notities

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne