Ingrediënten
- 250 g linguine
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 250 g champignons in schijfjes gesneden
- 200 ml sojaroom
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 125 g jonge spinazie grof gehakt
- 250 g kippenhaasje gehalveerd
- 4 el bloem
- 2 eitjes
- 50 g volkoren crackers fijn gemalen (ik gebruik die van de Lidl)
- kerriepoeder
- pezo
- olijfolie
- 2 handjes peterselie fijn gehakt
- 1 nootje boter
- blanke roux
Porties: personen
Instructies
- Stoof het sjalotje en de look aan in olijfolie.
- Voeg de champignons toe en bak mee aan.
- Voeg de sojaroom en het bouillonblokje toe.
- Doe spinazie erbij en laat slinken.
- Kook de linguine in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg 1 pollepel kookvocht toe aan de saus. Dik de saus wat in indien nodig.
- Kruid het zelfgemaakt paneer meel goed met pezo en kerriekruiden.
- Paneer de kippenblokjes: 1 door de bloem, 2 door het losgeklopt ei, 3 door het zelfgemaakt paneermeel. Bak de kippenblokjes mooi bruin en gaar in een pan met olijfolie en een klontje boter.
- Roer de saus onder de linguine, daarop de krokant gebakken kippenblokjes en werk af met peterselie.