Linguine met jonge spinazie, champignons en krokante kippenhaasjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Linguine met jonge spinazie, champignons en krokante kippenhaasjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g linguine
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 250 g champignons in schijfjes gesneden
  • 200 ml sojaroom
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 125 g jonge spinazie grof gehakt
  • 250 g kippenhaasje gehalveerd
  • 4 el bloem
  • 2 eitjes
  • 50 g volkoren crackers fijn gemalen (ik gebruik die van de Lidl)
  • kerriepoeder
  • pezo
  • olijfolie
  • 2 handjes peterselie fijn gehakt
  • 1 nootje boter
  • blanke roux
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof het sjalotje en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de champignons toe en bak mee aan.
  3. Voeg de sojaroom en het bouillonblokje toe.
  4. Doe spinazie erbij en laat slinken.
  5. Kook de linguine in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg 1 pollepel kookvocht toe aan de saus. Dik de saus wat in indien nodig.
  6. Kruid het zelfgemaakt paneer meel goed met pezo en kerriekruiden.
  7. Paneer de kippenblokjes: 1 door de bloem, 2 door het losgeklopt ei, 3 door het zelfgemaakt paneermeel. Bak de kippenblokjes mooi bruin en gaar in een pan met olijfolie en een klontje boter.
  8. Roer de saus onder de linguine, daarop de krokant gebakken kippenblokjes en werk af met peterselie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne