- 300 g krieltjes voorgekookt in gezouten water
- 500 g fijne boontjes beetgaar gekookt en gespoeld onder koud stromend water
- 3 eitjes hard gekookt
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 50 g spekblokjes
- 1 el sherryazijn
- 2 kippenfilets
- 1 el graanmosterd
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 el verse rozemarijn fijn gehakt
- 1 teentje look geperst
- pezo
- boter
- Bak de spekblokjes en de sjalotjes in een antikleefpan aan met een beetje boter.
- Snij de krieltjes in schijfjes en bak mee aan.
- Voeg de boontjes toe en warm kort mee aan. Blus de pan met de sherryazijn, laat verdampen en kruid met pezo.
- Maak de marinade: meng de mosterd, het citroensap, de olijfolie, de rozemarijn en de look. Kruid met pezo. Snij de kipfilet in dunnere reepje en wikkel door de marinade.
- Bak de kip gaar in een pan met boter.
- Snij de eitjes in partjes.
- Dresseer de borden: doe de aardappelmengeling in een diep bord, leg daarop de ei partjes en de kip. Werk af met een takje rozemarijn.
Gebruik zeker niet te veel boter bij het aanbakken van het spek en de sjalotjes, het spek verliest genoeg vet om alles in te kunnen bakken.
De kip marinade is ook lekker bij aardappelen met groentjes.
Je kan de kip ook klein snijden, marineren en dan op de gourmet. Houd er wel rekening mee dat deze marinade wat spettert bij het bakken van vlees.