Ingrediënten
- 2 rode ui fijn gesneden
- 2 teentjes look geperst
- 3 stengels selder in brunoise gesneden
- 3 wortels in brunoise gesneden
- 1 courgette in brunoise gesneden
- 1 blik rode bonen goed gespoeld
- 1 blik tomatenblokjes met basilicum
- 50 g vermicelli
- 1 1/2 l kippenbouillon water en 3 kippenbouillonblokjes
- 1 kruidentuiltje tijm, laurier en peterseliestengels
- pezo
- olijfolie
- parmezaanse kaas geraspt
- 5 takjes peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
- Voeg de selder en de wortel toe, laat 5 minuten mee aanstoven.
- Voeg de courgette blokjes en het kruidentuiltje toe en stoof mee aan.
- Bevochtig met de kippenbouillon en de tomatenblokjes. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de vermicelli toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes koken.
- Als laatste de bonen. En kruid eventueel nog bij met pezo.
- Meng de Parmezaan met de peterselie.
- Schep de soep uit en werk af met het kaas-peterselie mengsel.