Minestrone met kaas
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Minestrone met kaas
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Ingrediënten
  • 2 rode ui fijn gesneden
  • 2 teentjes look geperst
  • 3 stengels selder in brunoise gesneden
  • 3 wortels in brunoise gesneden
  • 1 courgette in brunoise gesneden
  • 1 blik rode bonen goed gespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes met basilicum
  • 50 g vermicelli
  • 1 1/2 l kippenbouillon water en 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 kruidentuiltje tijm, laurier en peterseliestengels
  • pezo
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas geraspt
  • 5 takjes peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de selder en de wortel toe, laat 5 minuten mee aanstoven.
  3. Voeg de courgette blokjes en het kruidentuiltje toe en stoof mee aan.
  4. Bevochtig met de kippenbouillon en de tomatenblokjes. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
  5. Voeg de vermicelli toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes koken.
  6. Als laatste de bonen. En kruid eventueel nog bij met pezo.
  7. Meng de Parmezaan met de peterselie.
  8. Schep de soep uit en werk af met het kaas-peterselie mengsel.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne