Minestrone met mozzarella
Recept Afdrukken
Porties
4 à 6 personen
Porties
4 à 6 personen
Minestrone met mozzarella
Recept Afdrukken
Porties
4 à 6 personen
Porties
4 à 6 personen
Ingrediënten
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 2 stengels selder geschild en in stukjes
  • 2 wortels in blokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes met basilicum
  • 1 1/2 l kippenbouillon
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 200 g fijne groene boontjes zuiver gemaakt en gehalveerd
  • 1 courgette in sliertjes en kleine gemaakt
  • 3 mini bolletjes mozzarella per persoon
  • basilicum afwerking
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de selder en de worteltjes toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee aan.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de Italiaanse kruiden toe. Laat 10 minuten sudderen.
  4. Voeg de groene boontjes toe en laat nogmaals 10 minuten sudderen. Kruid met pezo.
  5. Voeg als laatste de courgette toe en zet het vuur af. Dien de soep na 5 minuten op, zodat de courgetteslierten ook warm zijn.
  6. Schep de soep in kommetjes en werk elk kommetje af met 3 mozzarella bolletjes en enkele blaadjes basilicum.
Notities

Zorg dat de courgette slierten niet te lang zijn, dit eet gewoon niet gemakkelijk.

Idee van Sandra Bekkari.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne