Ingrediënten
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 2 stengels selder geschild en in stukjes
- 2 wortels in blokjes
- 70 g tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes met basilicum
- 1 1/2 l kippenbouillon
- 1 el italiaanse kruiden
- 200 g fijne groene boontjes zuiver gemaakt en gehalveerd
- 1 courgette in sliertjes en kleine gemaakt
- 3 mini bolletjes mozzarella per persoon
- basilicum afwerking
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
- Voeg de selder en de worteltjes toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee aan.
- Voeg de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de Italiaanse kruiden toe. Laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de groene boontjes toe en laat nogmaals 10 minuten sudderen. Kruid met pezo.
- Voeg als laatste de courgette toe en zet het vuur af. Dien de soep na 5 minuten op, zodat de courgetteslierten ook warm zijn.
- Schep de soep in kommetjes en werk elk kommetje af met 3 mozzarella bolletjes en enkele blaadjes basilicum.
Notities
Zorg dat de courgette slierten niet te lang zijn, dit eet gewoon niet gemakkelijk.
Idee van Sandra Bekkari.