Ingrediënten
- 200 borlottibonen
- 1 prei in brunoise
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes look geperst
- 400 g tomaten blokjes blik
- 3 wortels in brunoise
- 2 courgettes in brunoise
- 50 g vermicelli
- olijfolie
- 2 takjes rozemarijn fijn gehakt
- 4 el tomatenpuree
- 3 groenbouillonblokjes
- parmezaan geraspt
- 1 handje peterselie gehakt
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
- Voeg de look, worteltjes, prei en courgette toe. Stoof mee aan.
- Voeg de rozemarijn en de tomatenpuree toe, bak even mee.
- Overgiet met de groentenbouillon, 1,5 l. Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de vermicelli toe en laat nog eens 5 minuutjes koken.
- Op het laatste pas de bonen. Proef en kruid eventueel bij met pezo.
- Schep de soep uit in kommetjes en werk af met parmezaan en wat peterselie.
Notities
Zeer vullende soep.