Mini quiche met gegrilde paprika en courgette
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Mini quiche met gegrilde paprika en courgette
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 ml room
  • 2 eitjes
  • 50 g gemalen kaas
  • 2 gegrilde paprika's uit bokaal, in brunoise en goed uitgelekt
  • 1/2 courgette in brunoise
  • pezo
  • paprika poeder
  • gedroogde oregano
  • lookpoeder
  • 1 noot boter
  • 1 handje bieslook fijn gesnipperd
  • 1 handje dille fijn gehakt
Porties: stuks
Instructies
  1. Stoom de courgette beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Vet een muffinvorm in.
  4. Snijd het bladerdeegvel in zes gelijke stukken. Drapeer het deeg in de ingeboterde muffinvormpjes.
  5. Meng de room met de eitjes en kruid af met pezo, paprikapoeder, lookpoeder en oregano. Roer er de kaas en de paprikablokjes onder.
  6. Beleg elk bakje deeg met wat courgette blokjes.
  7. Schep er nu het ei-room-mengsel over. Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
  8. Haal ze uit de oven en uit de vormpjes. Laat ze een beetje afkoelen en serveer ze met de verse kruiden.
Notities

Je kan ze lauw of koud eten, ik vind ze lauw wel het lekkerste.

Heb je enkele quiches over, warm ze de dag nadien in de oven op.

Leuk idee op je Paasbuffet of als lunch voor onderweg in de auto.

Ook lekker met een slaatje erbij geserveerd.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne