Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- peterselie fijn gehakt
- bieslook fijn gesnipperd
- 1/2 gele zoete paprika in brunoisse
- 1/2 oranje zoete paprika in brunoisse
- 1/2 rode zoete paprika in brunoisse
- 3 pruim tomaten ontpit in brunoisse
- olijfolie
- azijn
- pezo uit de molen
- 1/2 zak grof zeezout
Porties:
Instructies
- Kook de mosseltje gaar. Haal ze uit de schelp en laat afkoelen. Bewaar 1 deel van de schelp, allemaal dezelfde, dat is het mooiste.
- Meng alle groentjes en de verse kruiden onder elkaar en doe er wat olijfolie en azijn onder. Breng op smaak met pezo.
- Doe een geutje water bij het zeezout en doe dit op een bord.
- Doe op elke schelp een mossel en wat vinaigrette en leg ze op het zeezout.
Notities
Het zout dient enkel om ze erop te leggen. Je kan ook met crushed ice gebruiken, dit is in de zomer een goed idee, zo blijven de mosseltjes langer fris.
Ook op een buffet blijft het eten langer staan, dan is ijs natuurlijk een voordeel.