Ingrediënten
- 600 g koude rijst
- Arachideolie
- 250 g varkenshaasje in reepjes
- 250 g kippenhaasje in reepjes
- 250 g scampi's ontdaan van darmkanaal en gepeld
- 3 eieren
- 3 uien fijn gesnipperd
- 1 teentje look
- 1 rood chili pepertje zonder zaadjes, fijn gesnipperd
- 150 g erwtjes
- 2 wortelen in stukjes
- 2 preien in halve maantjes
- boter
- 1 geut balsamico
- 1 kippenbouillonketeltje
- 2 el lichte sojasaus
- sambal oelek naar smaak
Porties: personen
Instructies
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven staat op de verpakking en laat afkoelen. De rijst moet koud zijn!
- Laat wat boter smelten in een pan. Roer ondertussen de eieren los met een vork en kruid met pezo. Bak de eitjes tot een omelet, haal uit de pan en rol op. Snij de omelet in fijne reepje en zet weg tot later.
- Doe in een wokpan wat arachideolie en bak hier het vlees kort en krachtig in gaar en kruid met pezo, voeg op het laatste de scampi's ook toe. Haal alles uit de pan.
- Doe indien nodig weer wat arachideolie in de pan. Roerbak nu de ui, chilipeper en de look in de wok.
- Voeg nu de wortels en de prei toe. Bak beetgaar.
- Voeg nu de rijst, erwtjes, sojasaus, bouillonketeltje, sambal oelek, balsamico, vlees en scampi's toe. Bak het geheel nog eventjes op tot alles goed warm is, proef en kruid eventueel nog wat bij. Als allerlaatste roer je er de eiersliertjes onder.
Notities
Dit gerecht is de dag zelf het lekkerste, wanneer je het opwarmt wordt het droger.