Ingrediënten
- 8 oesters
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- boter
- 3 el droge witte wijn
- 150 ml visfumet bv visfond van Lacroix
- 100 ml culinaire room
- 4 takjes munt de blaadjes
- 2 bosjes waterkers
- pezo
- roze peperbolletjes afwerking
- grof zout
Porties: stuks
Instructies
- Maak de oesters open en vang het vocht op. Giet het vocht door een zeef.
- Stoof het sjalotje glazig in wat boter.
- Voeg de waterkers toe en laat even opkoken.
- Doe er nu de visfond, het vocht van de oesters en de room erbij, laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Mix de emulsie samen met de munt, passeer door een zeef en breng de emulsie (saus) verder op smaak met pezo.
- Plaats de oesters op een bord met grof zeezout. Schep op iedere oester een beetje lauwe emulsie en serveer.
Notities
Je kan de de emulsie gerust op voorhand maken, warm ze dan op een zacht vuurtje weer op. Zorg dat je de oesters wel koud in de frigo zet tot gebruik.
Zeer lekker en feestelijk hapje.
Mensen die enkel gegratineerde oesters eten, lusten deze versie meestal ook.