Œuf en cocotte met zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Œuf en cocotte met zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 4 el room
  • 1 handje bieslook fijn gesnipperd
  • 1 handje dille fijn gehakt
  • pezo
  • 1/2 moot zalmfilts in kleine blokjes gesneden
  • 2 eitjes
  • 2 ramequins potjes
  • 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smeer de ramequins potjes in met wat boter.
  3. Doe in elk potje twee eetlepels room.
  4. Verdeel over de room de zalm en een deel van de groene kruiden. Kruid met wat pezo.
  5. Breek voorzichtig de eitjes in de ramequins potjes en kruid met pezo.
  6. Vul een kom met wat water en zet hier de ramequins potjes in, zorg dat er geen water bij de eitjes komt.
  7. Schuif de eitjes in de oven en bak ze ongeveer 15 à 20 minuten in de oven.
  8. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Wees voorzichtig wanneer je de ramequins potjes uit de kom water haalt.

Zeer lekker en smeuïg gerechtje.

Leuk idee voor de paasdagen.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne