Oosterse kippenbouten met rijst
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Oosterse kippenbouten met rijst
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 8 kippenbouten
  • chinees vijf kruiden poeder
  • 2 rode ui fijn gesnipperd
  • 4 worteltjes in schijfjes gesneden
  • 5 cm gember geraspt
  • 2 teentjes look geperst
  • 70 g tomatenpuree
  • 500 ml rode wijn merlot
  • 3 el sojasaus
  • pezo
  • Arachideolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 30 zilveruitjes diepvries, verkrijgbaar in Aldi
  • 2 nootjes boter
  • 150 g shitake's in kwartjes gesneden
  • 250 g kastanje champignons in kwartjes gesneden
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • bruine roux
  • rijst naar smaak
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de boutjes met het Chinees vijf kruiden poeder en bak ze mooi bruin in arachideolie. Haal ze uit de pan en doe ze in een grote kookpot.
  2. Doe in dezelfde pan waarin de kippenboutjes zijn gebakken de wortel en de ui. Laat even aanstoven, voeg de gember en de look toe. Nu ook de tomatenpuree, laat even mee aanstoven en doe dit allemaal over de kippenboutjes.
  3. Bevochtig ze met de rode wijn, sojasaus en 500 ml water. Kruid met het kippenbouillonblokje. Laat op een zacht vuurtje 45 minuten pruttelen zonder deksel.
  4. Bak ondertussen de champignons in een pan met boter en kruid met pezo. Zet opzij.
  5. Doe na 45 minuten de zilveruitjes en de champignons erbij, laat nog 10 minuutjes pruttelen.
  6. Dik de saus in met bruine roux en breng op smaak met pezo.
  7. Werk af met de lente-uitjes en het sesamzaad.
  8. Kook de rijst in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  9. Serveer met rijst.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne