Oosterse kroepoek met carpaccio
Recept Afdrukken
Porties
16 hapjes
Porties
16 hapjes
Oosterse kroepoek met carpaccio
Recept Afdrukken
Porties
16 hapjes
Porties
16 hapjes
Ingrediënten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 bolletjes gember op siroop
  • 1 eetlepel siroop van de gember
  • 2 eetlepels arachideolie olie
  • 2 koffielepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • enkele druppels tabasco
  • 6 plakjes carpaccio rundsvlees
  • kroepoek kant en klaar
Porties: hapjes
Instructies
  1. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
  2. De gember in kleine blokjes.
  3. Roer de siroop, de olie, de azijn, de soja, de tabasco en de gemberblokjes onder elkaar.
  4. Leg op ieder stukje kroepoek wat vlees, doe er wat saus op en werk af met de lente-ui, serveer direct, wordt anders plat.
Notities

Het hapje heeft wat oosterse invloeden.

Maak alles op voorhand klaar zodat je op het moment zelf nog juist de hapjes moet afwerken.

Je kan ook zelf kroepoek afbakken, deze zijn veel groter en dresseren dan natuurlijk wat makkelijker.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne