Ossobuco met pasta
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ossobuco met pasta
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 4 stukjes kalfsschenkel
  • 4 el bloem
  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 grote sjalotten fijn gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 3 takken selder in brunoise
  • 5 worteltjes in brunoise
  • 2 rode paprika's in brunoise
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 kruidentuiltje peterseliestengel, laurierblad en tijm
  • 200 ml witte wijn
  • 1 l tomaten passata
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1 koffielepel sambal
  • 5 tomaten ontveld, ontpit en in grove stukken gesneden
  • 1 noot boter
  • pezo
  • 1 courgette in brunoise
  • bruine roux
  • 1 zakje parmezaan
  • 300 g pasta naar smaak
  • 2 handjes peterselie fijngehakt
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de kalfsschenkel aan de zijkant in, dit voorkomt dat het vlees gaat opkrullen tijdens het bakken. Kruid het vlees met pezo, wentel het vlees door de bloem.
  2. Bak het vlees aan in een pan met boter. Haal het vlees uit de pan en leg het in een grote kookpot.
  3. Stoof in de pan van het vlees de uien, de sjalot en de look aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aanstoven. Doe dit nu bij het vlees.
  4. Voeg ook de selder, het kruidentuiltje, de paprika en de worteltjes toe.
  5. Bevochtig met de witte wijn en de passata.
  6. Kruid met het rundsbouillonblokje en de sambal. Laat ongeveer 2 uur pruttelen op het vuur. Haal het vlees eruit als het gaar is.
  7. Voeg nu de courgette toe en laat nog 10 minuten garen.
  8. Proef de saus, kruid indien nodig bij met pezo en dik wat in met bruine roux. Leg het vlees terug in de saus om te warmen.
  9. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  10. Leg op ieder bord een stukje vlees, de saus en de pasta. Werk af met de Parmezaan, de lente-uitjes en peterselie
Notities

Laat het vlees goed gaar worden zodat het bijna van het bot afvalt.

De gaartijd hangt af van de dikte van het vlees.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne