Ovenschotel met andijviepuree en kabeljauw
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ovenschotel met andijviepuree en kabeljauw
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 krop andijvie fijn gesneden
  • 500 g bintjes
  • 1 noot boter
  • 1 geut melk
  • pezono
  • 2 stukken kabeljauw 180 g het stuk
  • 15 g boter
  • 20 g bloem
  • 400 ml melk
  • 80 g geraspte kaas naar smaak
  • 30 g extra geraspte kaas om af te werken
  • 2 el paneermeel
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de andijvie goed en stoof eventjes aan in wat boter, kruid met pezo.
  3. Kook de aardappel gaar in gezouten water. Giet ze af en maak er puree van met wat boter, melk en pezono. Roer er de andijvie onder, proef en kruid bij indien nodig.
  4. Maak de kaassaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en laat enkele minuutjes drogen op het vuur (al roerend). Roer er nu beetje bij beetje de melk door tot je een mooie dikke saus hebt. Kruid met pezono en als laatste roer je er de kaas door.
  5. Maak de ovenschotel: doe de puree in een ovenschaal, daarop de kabeljauw en giet er de kaassaus over werk af met nog wat gemalen kaas en paneermeel.
  6. Zet 25 minuten in de oven en serveer.
Notities

Er is niets zo gemakkelijk dan een ovenschotel. Je kan alles op voorhand klaarmaken, op het moment zelf enkel nog in de oven schuiven. Zo kan iedereen aan tafel zitten en moet er niemand veel rondlopen. Niks dan voordelen dus.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne