Ingrediënten
- 1 ui fijn gesnipperd
- 250 g snijboontjes in stukjes van 0,5 cm
- 250 g princesseboontjes in stukjes van 0,5 cm
- 600 g vastkokende aardappelen in schijfjes
- 30 g boter
- 35 g bloem
- 500 ml melk
- 75 g gemalen kaas plus extra afwerking
- pezono
- 200 g hamblokjes
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stoom of kook de boontjes elk apart beetgaar en spoel ze onder koud stromend water.
- Stoof de ui aan in wat olijfolie en voeg de boontjes toe kruid met pezono
- Kook de aardappelschijfjes ongeveer 8 à 10 minuten beetgaar, giet af en spoel onder koud water.
- Maak de kaassaus: laat de boter smelten, doe de bloem erbij en laat drogen op het vuur. Doe er geleidelijk aan de melk bij tot een mooi gebonden saus. Doe van het vuur de kaas eronder en kruid met pezono. Proef de saus, gebruik naar smaak meer of minder kaas!
- Zet de ovenschoten 30 minuten in de oven of tot de de kaas mooi gekleurd is.