Ingrediënten
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 250 g kastanje champignons in schijfjes gesneden
- 300 g kalkoenfilet in blokjes gesneden
- 1 1/2 el italiaanse kruiden
- 2 koffielepels paprikapoeder
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes met kruiden
- 80 g mozzarella geraspt
- 40 g parmezaanse kaas geraspt
- 1 handje basilicum blaadjes afwerking
- olijfolie
- pezo
- 150 à 200 g parelcouscous
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
- Voeg de kalkoenblokjes toe en kruid met paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Bak ze even aan.
- Voeg de champignons en de courgette toe, kruid met pezo.
- Giet de tomatenblokjes erbij, spoel het blik met een beetje water en voeg toe.
- Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de groentjes beetgaar zijn.
- Doe alles in een ovenschotel, bestrooi met de kaas en zet 20 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de parelcouscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Serveer de parelcouscous met de ovenschotel en werk af met basilicum.
Notities
Naar een recept van Sandra Bekkari.
Ook lekker met puree, pasta, rijst of quinoa.
Wanneer je minder koolhydraten wil eten, serveer de ovenschotel dan met bloemkoolcouscous, ook lekker en nog een extra portie groenten binnen!