Ingrediënten
Ovenschoteltje
- 1 noot boter
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 250 g preiwit in halve ringen gesneden
- 200 ml culinaire room
- 1/2 groente bouillonblokje
- 1 geut witte wijn
- pezo
- 3 takjes dille geplukt en fijngehakt
- 150 g gekookt mosselvlees
- 190 g scampi's ontdaan van schaal en darmkanaal
- 200 g mantelschelpjes ontdooid en droog gedept
Puree
- 1 kg loskokende aardappelen
- 1 noot boter
- 1 geut melk
- pezono
- 1 eitje
Afwerking
- 1 noot boter
- 40 g zeekraal
Porties: personen
Instructies
Puree
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen.
- Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en breng op smaak met wat boter, melk, ei en pezono.
- Roer nog eens stevig door met een garde. Doe de puree in een spuitzak.
Ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stoof de sjalotjes glazig in wat boter.
- Voeg de prei toe en laat even mee aanstoven. Blus met een geut witte wijn.
- Bevochtig met de room en laat op een zacht vuurtje de prei verder garen.
- Bak ondertussen de scampi's zeer kort aan in een pan met wat boter. Kruid ze met pezo. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Bak ook de mantelschelpjes zeer kort aan en kruid ze eveneens met een beetje pezo. Haal ook uit de pan en zet opzij.
- Breng de prei op smaak met de gehakte dille, het bouillonblokje en pezo.
- Zet het vuur uit en roer er de mosseltjes, de scampi's en de mantelschelpjes onder.
- Bak het zeekraal heel kort op in een nootje boter.