Paella met gevogelte, week en schaaldieren
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Paella met gevogelte, week en schaaldieren
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 200 g knolselder zeer fijngehakt zo klein als rijst
  • 4 kippenvleugeltjes
  • kipkruiden
  • olijfolie
  • 12 gamba's of scampi’s
  • 100 g inktvis in ringen
  • 2 uien in brunoise
  • 2 paprika’s in brunoise
  • 2 tomaten ontpit, ontveld en in brunoise
  • 200 g paella rijst arroz bomba is de beste
  • 3 teentjes look geperst
  • 100 g prinsessenboontjes in kleine stukjes
  • 1 glas witte wijn
  • saffraanpoeder
  • 1 snuif kurkuma
  • 700 ml kippenbouillon mag water met een blokje
  • 100 g erwtjes
  • 250 g Venusschelpjes
  • 250 g mosselen
  • 2 handjes peterselie
  • citroen
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de kip royaal met kipkruiden en bak ze krokant in de pan. Haal de kip uit de pan.
  2. Bak in dezelfde pan de gamba's en de inktvis kort voor en leg apart.
  3. Bak de ui, de paprika en de tomaat in dezelde pan, doe er de paellarijst, de look, knolselder en de prinsessenboontjes bij.
  4. Roer eventjes tot de rijst wat glazig wordt.
  5. Blus met de wijn en laat inkoken (om de alcohol te laten verdampen).
  6. Kleur de rijst met saffraan en kurkuma.
  7. Leg de vleugeltjes in de pan, voeg telkens een beetje bouillon toe en laat telkens inkoken, voor je weer bijvult. Na 15 en 40 minuten voeg je vanalles toe, maar de totale gaartijd is 45 minuten.
  8. Na 15 minuten de erwten, de venusschelpen en de mosselen toevoegen. Duw de schaaldieren in de rijst met de opening naar boven en roer niet meer.
  9. 25 minuten later leg je de inktvis en de gamba’s erbij, laat nog 5 min garen.
  10. Verdeel alles over de borden.
  11. Strooi er wat peterselie over en serveer met citroenpartjes.
Notities

Kan in een echte paella pan, wanneer je die niet hebt gebruik je gewoon een grote diepe pan.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne