- 6 kleine rode uien fijn gesneden
- 1 el boter
- 3 takken selder in brunoise
- 10 worteltjes in brunoise
- 4 rode paprika's in brunoise
- 1 groene paprika in brunoise
- 1 gele paprika in brunoise
- 4 zoete puntpaprika's in brunoise
- 2 dikke courgettes in brunoise
- 140 g tomatenpuree
- 1 tak tijm
- 1 tak rozemarijn
- 500 g champignons in 4 gesneden
- 2 blikken polpa basilic van Mutti
- 700 g passata basilic van Mutti
- 2 el oregano
- 1 geut balsamicoazijn
- 3 el spaghetti kruiden
- 2 el harissa
- 1,5 kg gemengd gehakt rul gebakken
- 2 kippenbouillonketeltjes Knorr
- pasta
- gemalen kaas
- Smelt boter in een grote kookpot en stoof er de ui glazig in.
- Voeg de selder en de tomatenpuree toe, bak eventjes mee.
- Doe er nu alle paprika en worteltjes bij, en stoof weer eventjes mee.
- Nu de courgette en alle kruiden (tijm, rozemarijn, spaghetti kruiden en oregano).
- Voeg ook twee kippenbouillonketeltjes, balsamicoazijn en de harissa toe.
- Bak ondertussen in een pan de champignons en voeg ze toe aan de rest van de groentjes.
- Nu ook de tomaten polpa en de pasata.
- Als laatste het gehakt, roer goed om en laat alles gaar sudderen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met pezo. En dik de saus wat indien nodig.
- Kook de pasta in gezouten water, giet af en spoel kort onder koud water.
- Doe wat pasta in een diep bord, wat saus er over en bestrooi met gemalen kaas.
De saus is ongeveer voor 12 personen, ik maak altijd een grote hoeveelheid saus ook al zijn we maar onder ons tweetjes, de rest vries ik in. Snel en makkelijk wanneer we eens geen tijd hebben.
Je rekent ongeveer een 125 g droge pasta per persoon als hoofdgerecht. Dit is berekend op doorsnee eters, zit je met grote eters neem je best iets meer.
Wil je nog meer groenten eten, neem dan geen pasta maar maak pasta van courgette met een spiraalsnijder. Dit is ook zeer lekker, zet deze een 10 minuten afgedekt in de oven op 180 graden met wat olijfolie en wat peper.