Pasta met scampi's en kokossausje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Pasta met scampi's en kokossausje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 400 g pasta naar keuze
  • 24 scampi's ontdooid
  • 2 rode paprika's in reepjes gesneden
  • 2 groene paprika's in reepjes gesneden
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 125 g verse baby maïs overlangs gehalveerd
  • 1 jonagold geraspt en bevochtig met wat limoensap
  • 1 limoen
  • 1 hand peterselie fijn gehakt
  • 1 hand koriander
  • 500 ml kokosmelk
  • 200 ml visfond
  • cayennepeper
  • kerriepoeder
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de scampi's en ontdarm ze. Dep ze goed droog.
  2. Bak de sjalot glazig in wat olijfolie. Voeg de paprika's toe en laat eventjes mee bakken.
  3. Kruid met de peterselie, de cayennepeper en het kerriepoeder. Blus met de visfond.
  4. Voeg de mais, de appel en de kokosmelk toe en laat nog eventjes verder garen. Proef en kruid eventueel nog wat bij met cayenne, kerrie en pezo.
  5. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking en giet af.
  6. Bak de scampi's kort en krachtig in een pan met wat boter.
  7. Serveer de pasta in een diepe kom met de saus en de scampi's. Werk af met koriander.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne