Ingrediënten
- 400 g pasta naar keuze
- 24 scampi's ontdooid
- 2 rode paprika's in reepjes gesneden
- 2 groene paprika's in reepjes gesneden
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 125 g verse baby maïs overlangs gehalveerd
- 1 jonagold geraspt en bevochtig met wat limoensap
- 1 limoen
- 1 hand peterselie fijn gehakt
- 1 hand koriander
- 500 ml kokosmelk
- 200 ml visfond
- cayennepeper
- kerriepoeder
- 1/2 kippenbouillonblokje
- pezo
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Pel de scampi's en ontdarm ze. Dep ze goed droog.
- Bak de sjalot glazig in wat olijfolie. Voeg de paprika's toe en laat eventjes mee bakken.
- Kruid met de peterselie, de cayennepeper en het kerriepoeder. Blus met de visfond.
- Voeg de mais, de appel en de kokosmelk toe en laat nog eventjes verder garen. Proef en kruid eventueel nog wat bij met cayenne, kerrie en pezo.
- Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking en giet af.
- Bak de scampi's kort en krachtig in een pan met wat boter.
- Serveer de pasta in een diepe kom met de saus en de scampi's. Werk af met koriander.