Pasta met scampi's in romige paprika-mascarponesaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Pasta met scampi's in romige paprika-mascarponesaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 400 g pasta
  • 24 scampi's zuiver gemaakt
  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 grote rode paprika's in blokjes
  • 2 handjes peterselie fijn gehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 g mascarpone
  • pezo
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • lookpoeder
  • paprikapoeder
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui en de look glazig in olijfolie.
  2. Voeg de paprika's en de tomatenpuree toe, laat even mee aanstoven. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
  3. Roer de mascarpone eronder en laat verder garen op een zacht vuurtje.
  4. Bak ondertussen de scampi's aan in wat boter, kruid ze met lookpoeder. Haal ze uit de pan.
  5. Breng de saus op smaak met pezo, kippenbouillonblokje en paprikapoeder.
  6. Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Schep 1 pollepel pasta vocht bij de saus. Giet de pasta af.
  7. Warm de scampi's eventjes op in de saus. Roer de saus onder de pasta en werk af met de peterselie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne