Pasta met Sint-Jakobsvruchten en curryroomsaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Pasta met Sint-Jakobsvruchten en curryroomsaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 6 verse Sint jakobsvruchten
  • 200 ml culinaire room
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml water
  • 1/2 visbouillonblokje
  • currypoeder
  • pezo
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • verse bieslook
  • 250 g pasta
Porties: personen
Instructies
  1. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat drogen op het vuur.
  2. Voeg de wijn, water en de room zachtjes toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Kruid met het bouillonblokje en de currypoeder. Breng verder op smaak met pezo.
  4. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Bak de Sint-Jakobsvruchten kort en krachtig in een pan met een beetje boter. Kruid ze met pezo. Ze horen binnenin nog glazig te zijn.
  6. Doe wat pasta in de borden, daarop wat saus en in ieder bord drie Sint-Jakobsvruchten. Werk de borden af met fijn gesnipperde bieslook.
Notities

Dit is een luxe-pasta, echt super lekker.

De saus apart smaakt misschien een beetje sterk maar samen met de pasta en de vruchten is het echt zeer lekker!

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne