Paté met rode biet
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Paté met rode biet
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 4 stukjes paté of foie gras
  • 100 ml rode porto
  • 1 grote voorgekookte rode biet
  • 1/2 rode ui
  • 60 gram kristalsuiker
  • 2 speculaaskoekjes
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de porto en de suiker aan de kook.
  2. Snij de biet in blokjes en snipper de ui fijn, voeg toe aan de porto en laat wat inkoken.
  3. Kruid met wat peper en laat afkoelen.
  4. Verkruimel de speculaasjes.
  5. Snij de paté in 4 mooie stukjes, lepel er wat bietjes bij en werk af met speculaaskruim. Werk af met een draai van de zoutmolen.
Notities

Feestelijk hapje, zeker wanneer je foie gras gebruikt.

Je kan er altijd wat geroosterd toastbrood bij serveren.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne