Ingrediënten
- 2 uien in stukjes
- 300 g peterseliewortel geschild en in blokjes
- 300 g aardperen geschild in blokjes
- 1/2 prei in halve ringen
- 2 aardappelen geschild en in blokjes
- 1 l kippenbouillon
- 150 ml melk
- pezo
- 1 bloedworst
- 1 handje panko
- verse kervel afwerking
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een ruime kookpot en stoof er de ui in glazig.
- Voeg de rest van de groentjes toe en laat ze enkele minuutjes mee aanstoven.
- Bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de groentjes gaar zijn. Mix de soep met de staafmixer.
- Doe er de melk bij en kruid de soep naar smaak bij.
- Haal het vel van de bloedworst en snij in plakjes. Bak in een hete pan met wat boter en plet met een vork tot een crumble, voeg de panko toe en blijf roeren tot de bloedworst goed is gebakken.
- Schep de soep in kommetjes, werk af met de crumble en een takje kervel.