Ingrediënten
Yoghurtsausje
- 1 potje Griekse yoghurt
- 1 handje verse koriander fijn gehakt
- 1 handje verse bieslook fijn gesneden
- pezo
Garnituur
- 2 pita broodjes
- gegrilde kip of kipkebab
- 1 wortel fijn geraspt
- 1 little gem sla in reepjes gesneden
- 1/4 komkommer in schijfjes gesneden
- 1 tomaat in schijfjes gesneden
- 1/2 ui in halve ringen gesneden
- 25 g feta verkruimeld
Aubergine kaviaar
- 1 aubergine in de lengte gehalveerd
- 1 teentje look in schijfjes gesneden
- olijfolie
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij de binnenkant van de twee halve aubergines in ruitpatroon, steek hier en daar een schijfje look tussen en kruid met pezo.
- Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet 30 minuten in de oven en laat afkoelen. Verwijder de schijfjes look.
- Haal het vruchtvlees eruit met een lepel, mix glad met de staafmixer.
- Maak het sausje: meng de yoghurt met de bieslook en de koriander. Breng op smaak met pezo.
- Bak de stukjes kip op in wat boter.
- Verwarm de pita broodjes in een broodrooster.
- Snij de broodjes half open, besmeer 1 kant met de aubergine kaviaar, verdeel daarover de kip en de groentjes en werk de broodjes af met het yoghurtsausje.
Notities
Je kan voor de kip:
- restjes kip gebruiken
- zelf kippenboutjes bakken
- kant en klare kipkebab kopen.